Blog

Outsider/Street Art Exhibition – Overview

Maison Savant heeft de missie om Outsider Art (oftewel kunst gemaakt door kunstenaars met een beperking) onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Dit doen we onder andere door te bouwen aan een openlucht street art expositie. We breken de 4 gebruikelijke muren van een museum of galerie af en brengen Outsider Art letterlijk naar buiten, zodat een breed publiek kennis kan maken met deze bijzondere kunstenaars en hun werken. Daarnaast is Outsider Art taal-technisch voorbestemd om in de buitenlucht vertoond te worden.

Telkens nemen we een tekening of schilderij als uitgangspunt voor een muurschildering. Per project/locatie kijken we wat het beste past. De uitvoering wordt gedaan door een ervaren street artist/schilder, omdat de outsider vaak niet bekend is met het medium en de grootte van het canvas. Onderstaande muurschilderingen zijn allen gebaseerd op tekeningen/werken op papier of canvas.

In de lente van 2018 zijn er 3 muren te bewonderen en in de zomer van 2018 komen er 4 nieuwe muren aan. Onderstaande muren zijn inmiddels te bewonderen in de buitenruimte:

Muur 1. Keilewerf Rotterdam-West
Outsider Artist: Antoine Monod de Froideville (Galerie Atelier Herenplaats)
Street Artist: Marijn Gronert
Datum: september 2017
Afmetingen: 15×6 meter

Muur 2. Jamin Lijnbaan Rotterdam
Outsider Artist: Edward Teeuw (Galerie Atelier Herenplaats)
Street Artist: Marijn Gronert
Datum: maart 2018
Afmetingen: 18×6 meter

Muur 3. Bazar Rotterdam / Witte de With Hof  Rotterdam
Outsider Artist: Edward Teeuw (Galerie Atelier Herenplaats)
Street Artist: Marijn Gronert
Datum: april 2018
Afmetingen: 15×4 meter

Muur 4 t/m xx. Wordt snel bekend!