Blog

Community Art Project ‘Bloemen voor Bloemhof’

De Rotterdamse wijk Bloemhof heeft er een nieuwe attractie bij! De wijk is per september 2018 opgefleurd met een enorme muurschildering op het Dahliablok, wat over enkele jaren gesloopt zal worden. De Gemeente Rotterdam vroeg Maison Savant om een creatief plan aan te dragen, zodat verpaupering wordt tegen gegaan. Op woensdag 10 oktober was de feestelijke opening, zie hier het resultaat:

Kunstenaars van Maison Savant hebben metershoge bloemen geschilderd op de hoek van de Dahliastraat en de Jasmijnstraat. Het bijzondere is dat deze bloemen zijn ontworpen door zo’n 30 kinderen uit de buurt, onder andere van basisschool De Sleutel en speeltuin De Klimroos. Extra bijzonder is dat de kindertekeningen niet 1-op-1 op de muur zijn gezet, maar zijn verwerkt tot een botanische collage door de ervaren Rotterdamse street artiesten van Painture Collective.

Op woensdag 10 oktober om 14 uur vond de openingsceremonie plaats en hebben de kinderen bloembollen geplant in de Dahliastraat. Maison Savant organiseert sociale kunstprojecten. Zo zijn er meerdere muurschilderingen ontwikkeld in Rotterdam op basis van Outsider Art, oftewel kunst gemaakt door kunstenaars met een beperking. Voor een overzicht van alle muurschilderingen, klik hier.

Deze muurschildering zal de komende jaren worden uitgebreid, naar mate er meer woningen vrij komen.

 

Productie muurschildering: Maison Savant
Uitvoering muurschildering: Painture Collective Rotterdam
Credits video: Joshua Pinhiero Fereira