Artist

Tim ter Wal (1984)

For Dutch, scroll down

Tim (1984) started drawing when he was just 3 years old. That time, he couldn’t talk, but he expressed himself by drawing. Everything he observed en route, tickled his inspiration and he started drawing them on the chalkboard. For Tim, drawing gave him the rest he needed.

On his website he gets straight to the point: ‘I would like to be honest with you, I’m born with autism. Many people think that autism is a mental disorder, but I’m experiencing it as a gift.‘ which discribes his pride about it.

He gets inspiration from his surroundings, while travelling in a car or going out for a walk. Mostly he’s inspired by architecture and landscapes. All of these impressions are being processed on the paper, led by his fantasy.

*****************************************************
Het tekenen van Tim ter Wal (1984) begon op 3-jarige leeftijd. Hij kon nog niet praten, maar wist zich met tekenen te uiten. De indrukken die hij onderweg naar school had opgedaan, prikkelden zijn fantasie en verwerkte hij met krijtjes op het schoolbord. Het tekenen zorgde voor rust in zijn hoofd.

Op zijn website valt hij met de deur in huis: ‘’Ik zal maar direct eerlijk zijn. Ik ben geboren als autist. Veel mensen denken dat autisme een stoornis is, maar ik zie het juist als een gave.’’ Trots als hij is op zijn creatieve talent.

Hij haalt zijn inspiratie uit wat hij in zijn omgeving waarneemt als hij in de auto onderweg is of een wandeling maakt, meestal zijn dit gebouwen en landschappen. Al deze indrukken worden onder leiding van zijn fantasie verwerkt tot haarfijne potloodtekeningen. Naast zijn bijbaan voor de afwisseling, zit hij het liefst uren per dag achter zijn bureau. Een kop thee, papier, potloden en muziek en zijn op detail gerichte binnenwereld openbaart zich op papier.